Jeugdopleiding

De jeugdopleiding van ADC is inmiddels befaamd binnen de Nevobo.

Niet alleen binnen de eigen regio heeft ADC van zich laten horen, maar ook nationaal.

Behalve een eerste plaats op het Nederlands Kampioenschap bij de mini’s in 1998, waren er een 2e plaats in 1997, een 3e plaats in 1999 en een 5e plaats in 2000. Met meisjes B werd in 2002 een fraaie 2e plaats bereikt in de finale van de gesloten clubkampioenschappen, de B-jongens deden het voor een 5e plaats.

In 2003 en 2004 waren we wederom vertegenwoordigd in de finaleronde van de gesloten clubkampioenschappen bij de meisjes B en werden we respectievelijk 5e en 7e.

Op dit moment volgen circa 110 jeugdleden jonger dan 12 jaar de specifieke mini-opleiding en zijn ongeveer 70 jeugdleden jonger dan 18 jaar actief in ofwel de jeugdcompetitie ofwel in de seniorencompetitie.

De jeugdopleiding in Urmond start met de zogeheten volleybalspeeltuin waaraan kinderen vanaf 5 jaar deelnemen. Deze trainingen zijn veelzijdig en niet alleen op het volleybal gericht.

De grondvormen van het bewegen staan centraal, zoals klimmen en klauteren, rollen en duikelen, balanceren, springen en balvaardigheid. Daarna volgt vanaf 7 jaar het circulatievolleybal waarbij het gaat om de bewegingspatronen in combinatie met vangen en gooien.

De diverse spelvormen die het circulatievolleybal rijk is, worden voor deze kinderen in competitie aangeboden.

Deze spelvormen eindigen in het minivolleybal (D-jeugd) waarbij het complete spel wordt gespeeld door de kinderen tot 12 jaar Met deze opleidingen is ADC actief in zowel Urmond als Elsloo. Een grote groep enthousiaste jeugdtrainers die eveneens zitting hebben in de jeugdcommissie staat garant voor de kwaliteit van deze opleidingen. Het trainingsschema en de contactpersonen vindt u op deze site onder het kopje “teams”.

“We starten binnenkort. Meld je snel aan!”

Beste spelers en ouders,

Onze trainingen gaan weer van start. Ben jij die enthousiaste jonge volleyballer die in zichzelf wil investeren? Wil jij er dit seizoen ook bij zijn? Meld je dan nu aan!

Naast de trainingen die we afgelopen seizoen hebben aangeboden, starten we bij voldoende interesse ook een CMV groep. Om hieraan deel te nemen moet je minimaal CMV niveau 5 spelen. We starten met de volgende trainingsgroepen:

  • Op zondag van 09.00 tot 10.30 uur: CMV niveau 5 t/m C-jeugd
  • Op zondag van 10.30 tot 13.00 uur: A, B en C-jeugd
  • Op dinsdag van 16.00 tot 18.30 uur: A, B en C-jeugd


Alle trainingen vinden plaats in de Trevihal, Havikstraat 2 in Sittard. In de bijlage vinden jullie het trainingsschema voor komend seizoen.

Our Commitment

Welk niveau?

 

De toevoeging van een nieuwe groep vraagt om een richtlijn voor het indelen van spelers. Evenals vorig seizoen is onze doelstelling om zoveel mogelijk spelers de kans te bieden extra te trainen. Daarbij geldt enkel het selectiecriterium dat je voldoende in de groep moet passen, zowel qua prestatie als qua motivatie. Op basis hiervan verwachten wij dat de nieuwe groep een mix zal worden van gedreven CMV kids en beginnende C-spelers. De jeugdgroepen zullen plaats bieden aan spelers van C, B en A leeftijd. Of je als C-speler beter bij de CMV groep of bij de jeugdgroep past, zal de praktijk uitwijzen. Mochten wij van mening zijn dat een specifieke speler beter past en in een andere groep, dan zullen we dit bespreken met de speler en zijn ouders.

C groep

Leeftijd vanaf 5 tot 7 jaar.

B groep

Leeftijd vanaf 5 tot 7 jaar.

A groep

Leeftijd vanaf 5 tot 7 jaar.

Kosten

De kosten voor deelname aan de jeugdtrainingen zijn vastgesteld op € 195,- voor 20 trainingen. Deelname aan zowel de zondag als de dinsdagtraining kost € 345,- voor in totaal 40 trainingen. De kosten voor deelname aan de CMV/C-groep zijn € 125,- voor 20 trainingen.

CMV toernooien

Zoals het er nu uitziet vallen 6 van de geplande 10 CMV toernooien samen met een van onze trainingen. Om eventuele conflicten te voorkomen, hebben we de Nevobo gevraagd hier rekening mee te houden bij het opstellen van de CMV toernooischema’s. In de wedstrijdschema’s voor betreffende zondagen zal de Nevobo de niveau 5 wedstrijden zoveel mogelijk zodanig plannen dat er geen conflicten optreden met de SVPL trainingen. Dank hiervoor aan de Nevobo!

Instroombeleid

SVPL hanteert een klantvriendelijk instroombeleid. Je kunt tijdens het hele seizoen instromen en je betaalt naar rato van het instroommoment. Als je twijfelt of de trainingen iets voor je zijn, dan kun je twee keer vrijblijvend komen proeftrainen. Zo kun je rustig ervaren hoe de trainingen zijn of het is wat jij zoekt. Stop je na die twee proeftrainingen, dan kost dat niets. Maar ga je door en sluit je aan bij een van onze trainingsgroepen, dan betaal je vanaf de eerste proeftraining die je hebt gevolgd. Een ander onderdeel van het instroombeleid betreft het SVPL shirt. Iedere deelnemer ontvangt een SVPL trainingsshirt. Omdat de kosten hiervoor verwerkt zijn in de deelnemersbijdrage, ontvangen deelnemers die na de kerstvakantie instromen helaas niet automatisch een SVPL trainingsshirt. In voorkomende gevallen zullen we inventariseren welke mogelijkheden er zijn, en welke eventueel aanvullende kosten hiermee gemoeid zijn.

Trevianum

Naast bovenstaande trainingsmogelijkheden, verzorgt SVPL ook dit seizoen weer trainingen voor leerlingen van de Trevianum Scholengroep. De Trevianum Scholengroep biedt leerlingen hiermee de mogelijkheid om extra vorm te geven aan de ontwikkeling van hun volleybaltalent met trainingen onder schooltijd. Trevianum ondersteunt zo enthousiaste en gedreven jonge volleyballers om de combinatie van school en sport tot een succes te maken. Bij voldoende aanmeldingen zullen deze Trevianum volleybaltrainingen gedurende 20 weken worden gegeven op maandag en vrijdag van 07.45 tot 09.15 uur. Dit wordt gecombineerd met een gepersonaliseerd onderwijsconcept, dat zorg draagt voor het behalen van voldoende onderwijsresultaten. De integrale kosten voor deelname bedragen € 250,- op basis van 20 trainingsweken. Voor inlichtingen over de Trevianum trainingen kunt u terecht bij de Trevianum LOOT-coördinatoren dhr. Jan Deuss, dhr. Bernie Engelen en dhr. Edward Indemans, bereikbaar in het LOOT-kantoor, of via topsporttalent@trevianum.nl en 046 4206907.

waar ga jij spelen

meisjes

We’ll generate a sitemap for your site, submit it to search engine is and track crawler access.

Jongens

We’ll generate a sitemap for your site, submit it to search engine is and track crawler access.

Volleybal speeltuin

We’ll generate a sitemap for your site, submit it to search engine is and track crawler access.