HomeVerenigingJeugdopleiding

Jeugdopleiding

De jeugdopleiding van ADC is inmiddels befaamd binnen de Nevobo.

Niet alleen binnen de eigen regio heeft ADC van zich laten horen, maar ook nationaal.

Behalve een eerste plaats op het Nederlands Kampioenschap bij de mini’s in 1998, waren er een 2e plaats in 1997, een 3e plaats in 1999 en een 5e plaats in 2000. Met meisjes B werd in 2002 een fraaie 2e plaats bereikt in de finale van de gesloten clubkampioenschappen, de B-jongens deden het voor een 5e plaats.

In 2003 en 2004 waren we wederom vertegenwoordigd in de finaleronde van de gesloten clubkampioenschappen bij de meisjes B en werden we respectievelijk 5e en 7e.

Op dit moment volgen circa 110 jeugdleden jonger dan 12 jaar de specifieke mini-opleiding en zijn ongeveer 70 jeugdleden jonger dan 18 jaar actief in ofwel de jeugdcompetitie ofwel in de seniorencompetitie.

De jeugdopleiding in Urmond start met de zogeheten volleybalspeeltuin waaraan kinderen vanaf 5 jaar deelnemen. Deze trainingen zijn veelzijdig en niet alleen op het volleybal gericht.

De grondvormen van het bewegen staan centraal, zoals klimmen en klauteren, rollen en duikelen, balanceren, springen en balvaardigheid. Daarna volgt vanaf 7 jaar het circulatievolleybal waarbij het gaat om de bewegingspatronen in combinatie met vangen en gooien.

De diverse spelvormen die het circulatievolleybal rijk is, worden voor deze kinderen in competitie aangeboden.

Deze spelvormen eindigen in het minivolleybal (D-jeugd) waarbij het complete spel wordt gespeeld door de kinderen tot 12 jaar Met deze opleidingen is ADC actief in zowel Urmond als Elsloo. Een grote groep enthousiaste jeugdtrainers die eveneens zitting hebben in de jeugdcommissie staat garant voor de kwaliteit van deze opleidingen. Het trainingsschema en de contactpersonen vindt u op deze site onder het kopje “teams”.

ADC STEIN
Meer info over Jeugd-competitie:

©2018 | Made by Torus & Web2B1 | All Rights Reserved